perjantai 19. elokuuta 2016

Murhanhimo iskiKeväällä metsästin joka paikasta valkoisia isoja samettikukkia. Prismasta sitten löysin kuin ihmeen kaupalla kolme tainta ja olin niin iloinen. Ja sitten....
Syöty! Kaikki lehdet ja nuputkin pilalla. Ihan ykskaks! Voi vimmattu sentään miten olin vihainen!
Syyllistä en löytänyt, mutta läheisessä kukkapenkissä oli etanoita, joten katseeni kääntyi niihin. Vaikka kukkien kohtalo ei näytä etanan tekemältä... Ekaa kertaa menin myrkkyostoksille, etanamyrkkyä kiitos. Rautafosfaattia, joka ei ole haitaksi muille eläimille, sitä on nyt siroiteltu pitkin pihaa. Saa sitten nähdä, onko siitä mitään apua. Myös alppikärhö oli saanut osansa ja siitä voin sanoa varmasti, että syy on etanoiden, koska olivat tuhrineet jätöksillään kaikki kaluamansa oksat. Ai että tämä puutarhuri on vihainen.

Toisaalta tuntui heti pahalta, kun näin etanan syömässä myrkkyä:( Ja sitten luin netistä(miksi en törmännyt tähän heti) että apu voi löytyä myös maustekaapista. Tässä linkki Marttojen puutarhaneuvojan haastatteluun. No taistelu jatkuu, enkä voi kuvitellakaan, että pääsisin etanoista/kotiloista koskaan täysin eroon, koska asutaan tässä peltojen keskellä.Onneksi tuholaiset ovat iskeneet vain yhteen kesäkukkapataan, muut ovat saaneet sentään kasvaa ihan rauhassa.

Nyt on luvattu aurinkoista viikonloppua ja täällä jo nyt näyttää ihan kivalta. Jahka saan tämän flunssani selätettyä tämän päivän aikana(aika lupaavalta näyttäisi) niin huomenna voisi olla jo jonkinmoinen pihatyöpäivä:)

Mukavaa viikonloppua!

PS. Ja maanantaina alkaa Puutarhatiistai Yle Fem klo,16.55. Mielestäni ihan paras puutarhaohjelma!

8 kommenttia:

 1. No voi harmi noita etanoita. Meillä ei onneksi ole ollut etanoita, mutta monet puutarhavieraat Avoimissa puutarhoissa kertoivat hurjia tarinoita etanoiden tuhoista. Toivottavasti myrkky tehoaa.- Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta toivotaan:)
   Kauneutta viikonloppuun myös sinne.

   Poista
 2. Kyllä on tänä kesänä ollut etanoita ja kotiloitakin enemmän kuin koskaan. Kotiloita on löytynyt nyt muutamana kesänä, ja tietysti aina vain enemmän ja enemmän. Ferramolia on kylvetty jo monta paketillista, ja kerätty ja litistettykin. Ärsyttävää! Syövät lehdet reikäisiksi ja kiipeävät jopa piikkiseen ruusuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuntuu, ettei noille kohta mitään voi. Löysin tänään pari etanaa ja kotiloa myös kasvihuoneesta! Ääääk!

   Poista
 3. No voi harmi. Liityin lukijaksi tässä taannoin tänne mutta jostain syystä en pysty säätämään asetuksia niin että näkyisi lukijapaneelissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummallista. En osaa auttaa ongelmassa, mutta tervetuloa tännekin puolelle:)

   Poista
 4. Jonkun blogista luin hiljattain, että samettikukka oli ollut täynnä etanoita, joten syyllinen saattaa hyvinkin olla juurikin etana. Minun samettikukkiini ne eivät vielä ole kerinneet, vaikka muuten puutarhassa taitaa olla enemmän pitsilehtimallisia kasveja kuin koskaan aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja tänään huomasin harmikseni nauhuksen lehdetkin aivan uusilla kuoseilla:(

   Poista

Kiva kun kävit ja jätit viestin :D