tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kun nyt sattui kauniskin lomapäivä, päätin käväistä lähellä sijaitsevassa Eija's gardenissa, kun siellä oli vielä synttäritarjouksena sisäänpääsymaksu 10€;n sijasta 5€. Eija's garden sijaitsee Loviisan Ruotsinpyhtäällä. Se on yleisölle maksusta avoinna oleva englantilaistyylinen puutarha, jonka yhteydessä on myös kesäkahvila ja puutarhamyymälä.
Pidin kovasti rennosta englantilaisesta tyylistä ja poimin paljon ideoita omaan puutarhaani, kunhan ennätän joskus niiden toteutukseen saakka päästä. Tämän puutarhan teossa(siis tämän vierailukohteen) ei ole rahassa säästelty, joten se voi olla myös hidaste omani suhteen. Mutta tässä pieni katsaus kyseiseen puutarhaan, jos liikutte Ruotsinpyhtään suunnalla, kannattaa pistäytyä.Tässä kasvihuoneessa oli pelargonia näyttely.

Minua viehätti kovin vasemmalla oleva Australian villi pelargoni, jonka kukat olivat tosi pikkuiset.


Maisemointia oli tulevalla uudella alueella hoitamassa kaksi minihevosta.
Oma puutarhani on retuperällä. Olin suunnitellut paljon hommia itselleni tähän loman pätkälle, mutta toistaiseksi on ollut vain märkää, enkä ole viitsinyt lähteä itseäni kastelemaan. Tänään näyttää lupaavammalta.
Ilokseni huomasin valkoisen pionin aukoneen jo kukkiaan. Että sitten tykkään tästä, se on niin kaunis. Toivottavasti nyt paistaa, jotta sade ei heti vie kukintaa.

Myös hansaruusu kukkii.


Ahomansikoita näyttäisi tulevan taas paljon.

Äitienpäiväruusuni jaksaa tehdä uusia kukkia joka päivä:)

Mutta murheekseni huomasin juhannusruusun olevan sairas. Se kukki komeasti, eikä silloin ollut mitään ihmeellistä, mutta nyt se näyttää murheelliselta. Osaako kukaan sanoa, mikä sitä vaivaa ja mitä sille on tehtävissä? 


Olisin tosi kiitollinen avusta!

Oikein mukavia päiviä puutarhassa teille kaikille=D

8 kommenttia:

 1. Jopas onkin kaunista. Olisihan se kiva,kun olisi täpäkkää sen verran takataskussa,että pystyisi toteuttamaan kaikki haaveensa tuosta vaan:)

  Siellä on selvästi kesä pikkuisen edelläpäin kuin täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa sitten olla, kesä edellä. Harmittaa näin juhannuksena, että lupiineistakin piti etsimällä etsiä, että sai kimpun aikaiseksi. Mutta voiko ihamampaa juhannussäätä ollakaan, en oikein usko...
   ihanaa juhannusta!

   Poista
 2. PAljon kaunista!!

  Täällä juhannusruusussa myös jokin kutsumaton vieras. Nuput katkeavat itsestään ja vain muutama ehti kukaksi asti.

  Anoppi tiesi kertoa, että jatkossa kannattaa ruiskuttaa kevätkesällä mäntysuopaliuoksella.

  Ihania kesäpäiviä ja lempeää juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy yrittää jollakin suopakonstilla pelastaa ruusuraukkoja, juuri huomasin, että keltaiseen juhannusruusuun on iskenyt sama vaiva..
   Mukavaa juhannusta ja kiitos:)

   Poista
 3. Oli kiva päästä kurkkaamaan Eijan puutarhaankin täällä ;)KYllä tuo ruusu tuosta tokenee, ensi kesänä kukkii taas ;) tuolla on paljon ruusujen taudeista, löytyisikö apua ;) http://www.suomela.fi/piha-puutarha/Kukat-taimet/Ruusuja-vaivaavat-tuhoelaimet-50138

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Luultavasti öttiäinen löytyi, se lienee tämä: Ruusuetanainenkaan
   (Endelomyia aethios, ruots. slemmig roseblandstekel, engl. rose slug sawfly) ei ole mikään harvinaisuus. Toukka on täysikasvuisena 10-12 mm pitkä, omituisen etanamainen, pitkänomainen, hieman taaksepäin kapeneva, kellertävä ja ruskeapäinen. Se asustaa lehtien ala-tai yläpinnoilla ja kaluaa ne paljaiksi jättäen vain lehtisuonet ja vastakkaisen pintasolukon (epidermin) jäljelle. Tuhon jälkeen lehdet ruskettuvat kokonaan. Ruusuetanainen on paikoitellen yleinen etenkin kaljulehtisissä ruusuissa. Toukat voidaan hävittää torjunta-aineruiskutuksin.

   Poista
 4. Kaunista! Kiitos vielä päärynätomaatin siemenistä. Näyttäisi olevan pian satoa tulossa. Ihanaa! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että ovat kasvaneet hyvin. Oikein hyvää juhannusta myös sinulle.

   Poista

Kiva kun kävit ja jätit viestin :D