perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kesätyöläinen

Toiset ne palkkaavat aupaireja ja sen sellaisia, meille palkattiin kesätöihin ihan lintuja varten. Vaikka hän muistuttaa hieman euroviisuissa olleita karjalan mummoja, on hän reipas nuorehko neito.
Saanko esitellä; Taimi Orvokki Pelätin

Taimi on ylpeä työstään ja kulkee siis vähän nenä pystyssä, on kyllä ihan reilu ja iloinen mimmi. Katsotaan kuinka hän pärjää räkättien kanssa.

Tänään päätin myös vihdoin uskaltaa laittaa kesäkurpitsat ulos. Tuunailin niille jo jokin aika sitten astiat sinkkisistä sadevesiastioista, joiden pohjat ovat antaneet periksi, Tässä tapauksessa se on hyvä, sillä liika vesi pääsee helposti pois.


 Maalasin tynnyrit ihan tavallisilla spraymaaleilla. Yksi kerros riitti.
Ja siinä ne nyt kököttää kasvimaan reunalla ja toivottavasti kasvattavat hyvän sadon. Pohjalle laitoin risuja ja muuta sälää siihen tyyliin kuin kokoan kompostia. Aikaisemminhan olen kasvattanut kesäkurpitsat kompostikasassa. On sitten helppo kipata koko hoito syksyllä kompostiin, tällä tyylillä multaa ei mennyt ihan niin paljoa ja salaojituskin tuli hoidettua.


 Kurttulehtiruusu ja hansaruusu aloittelevat kukintaansa. Normaalisti ovat kyllä jo tähän aikaan täydessä kukassa.
 Vihdoinkin myös ensimmäinen espanjanunikko aukesi. Kaunis, herkkä...
 Kun ilman silmälaseja käy taimiostoksilla, voi tehdä hauskoja hankintoja. Olin ostanut mielestäni squash kesäkurpitsan keltaisena ja kotona se selvisikin olevan hunajameloni! No nyt sitten koitan sitä kasvattaa parhaani mukaan kasvihuoneessa ja toivon parasta. Jos jollakin on kokemusta, otan neuvot ilolla vastaan...
Kurkut ovat vasta alkaneet kukkimaan, mutta paprikoille nykyinen säätila tuntuu sopivan. Kaikissa niissä on jo paljon paprikan alkuja sekä kukkia.

Sellaisia tällä kertaa. Huomiseksi luvattiin lämpimämpää - väliaikaisesti ja sadetta, sadetta... Tuleekohan tästä kesää ollenkaan? Hyvää viikonloppua kuitenkin kaikille!

12 kommenttia:

 1. Taimi on kyllä niin hyvä luontoisen näköinen, että taitaa ruveta vaan syöttämään lintuja =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnuista en tiedä, mutta Leevi pelkäsi häntä ensin ja itsekin olen säikähtänyt pari kertaa, kun olen kasvimaalle ollut menossa:)

   Poista
 2. Onko kesätyöläisestä ollu apua ja ahkera..Olet tuunaillu komeet astiat,kyllä noissa kelepaa kurpitsojen kasvaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedä häntä, marjat kyllä ovat vielä paikallaan suurin piirtein, mutta eivät vielä oikein punota. Tarhuri tulee saamaan avukseen myös kahvipussikissat, jotka ovat hoitaneet hommaa yksin jo useamman kesän.

   Poista
 3. Komea kasvimaan vartija Taimi sulla siellä=)Meillä kun olis tommonen pihamaalla.koirien haukunnoista ei loppua tulisi;)Mutta onnea kasvimaan kasvuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meillä toinen kissa kyllä katsoi karsaasti alkuun, mutta on nyt jo käynyt helmoihin kyhnäämässä. Voihan se sama käydä lintujenkin kanssa, että Taimista tulee linnunlaulupuu...

   Poista
 4. Taimihan näyttää ihan pikkuMyylle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi heissä olla vähän samankaltaisuutta, tiedä vaikka olisivat sukua...

   Poista
 5. ♥Ihania kukkia ja kivoja tuunauksia! Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 6. Onhan nämä kelit olleet vähän kehnot. Minäkin pidin tomaatteja pitkään sisällä, kun ulkona lämpötilat meni melkein miinuksille öisin. Nyt toivottavasti ei enää, onhan sentään heinäkuu! :D Kivat tuli noista ämpäreistä! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit viestin :D