lauantai 2. helmikuuta 2013

Synttäriarvonta

Mirrinminttua ja kissanhäntiä täyttää yhden vuoden 15.2.13! Vaikka hiljaiseloa onkin vietetty talviset kuukaudet, yritän saada tänne eloa kevättä kohden. Synttäreiden kunniaksi järjestetään tietty arpajaiset.
Aika alkaa nyt ja päättyy 15.2.13 ja sitten viikonloppuna arvotaan.

Tässä on mahdollisuus saada kaksi arpaa: yksi arpa kommentista ja toinen arpa linkityksestä.
Pelkkä kommentti ei riitä, vaan koska kyseessä on puutarhablogi, toivon, että kerrot suhteestasi puutarhaan. Se voi olla vaikka puutarha purkissa, ei sen väliä, tai lähi puisto tai mitä vaan.
Palkintoa ei vielä ole olemassakaan, mutta se tulee olemaan puutarhaan liittyvä.
Rohkeasti mukaan vaan!

Ja oikein mukavaa lauantaita! 
PS. Myös Mustankissan tyttäressä arvonta käynnissä. Sinne pääset sivupalkista vasemmalta.

27 kommenttia:

  1. Onnea 1-vuotiaalle blogille! Yhden arvan voimin mukana arvonnassa! Odotan innolla kevättä, että pääsen möyrimään tuonne pihalle...ja innolla odotan kasvun ihmettä, joka sieltä maasta ja kukkapenkistä pilkistää. Kevät on parasta aikaa...puutarhassa/pihalla kaikki on vielä hallinnassa :). Heinäkuulla alkaa jo rehottaa muutkin kuin kukkaset...rikkaruohotkin! Mutta omakotiasujana on mukavaa puuhailla omalla pihamaalla...kitkeä niitä rikkaruohojakin. Eli suhde puutarhaan on hyvinhyvin läheinen :). Mukavaa kevään odotusta sinulle!

    VastaaPoista
  2. Onnea ihanan kesäiselle blogillesi. Itse olen vielä aika tumpelo puutarhahommissa, mutta innostusta on sitäkin enemmän. Rakastan helmililjoja ja hyötykasveja. Viime kesänä sain ekaa kertaa oman takapihapläntin jonne sain tehtyä kasvimaan :) Yhdellä arvalla mukana!
    -Aada-
    aho_immonen(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Ihmettelin tässä, kun olen lueskellut blogejasi ja enkö sitten ollutkään klikannut itseäni lukijaksi. No se virhe on nyt korjattu. Minun puutarhainnostukseni virisi uudelleen nyt vanhemmalla iällä. Toki nuorempana minulla oli kasvimaa, jossa oli perunat, vihannekset, kaikki mahdollinen mitä silloin keksi. Sitten tuli se tympiintyminen, kun punajuuret eivät tulleet laitetuksi ja kurpitsat nahistuivat jne. Puutarha kutistui lopulta perunaan ja sipuliin. No nyt se on taas alkanut perunasta ja sipuliakin on pantu, kesäkurpitsaa ym mutta ei mitään suurta halmetta, jota ei jaksa hoitaa. Ja kukkapuolella olen alkanut kasvattaa kukkaset siemenistä, jota en koskaan ennen ole tehnyt. Ja lisää intoa olen saanut, kun aloin bloggauksen. No tässähän tätä tulikin. Laitan linkin blogiini eli olenko kahdella sit mukana.

    VastaaPoista
  4. Onnea 1-vuotiaalle! Yhdellä arvalla mukaan!
    Meillä on iso piha ja joka vuosi istuttelen lisää perennoja, pensaita ja puita. "Kesytän" alueita nurmikolta ja viimeksi olen värkkäillyt takapihalle varjon puutarhaa.
    Mulla on kesällä hirmuisesti töitä, joten puutarhaa hoidan iltaisin myöhään ja vapaapäivinä. Onneksi on valoisat yöt!
    Puutarha on mulle vapaa-ajalla se ykkönen!

    VastaaPoista
  5. onnittelut! Minulla on 20 vuoden ajan ollut aikamoisen ristiriitainen suhde puutarhaan. Meillä on täällä maalla asuessa ollut aika iso piha, jonka parissa keväällä ja alkukesällä viihdyn puuhailemassa vaikka koko ajan. Kesän mittaan se innostus tuppaa ikävä kyllä laantumaan, syksyn hommia on suorastaan vaikea tehdä... Taas odotan innolla kevättä. Saa nähdä kuinka nyt käy taas. Yrttejä kasvattelen ja kukkia jonkin verran. Kahdella arvalla kokeilen onneani!

    VastaaPoista
  6. Onnittelut 1-vuotiaalle! Vanhan omakotitalon hieman villiintynyttä pihaa on muutaman vuoden yritetty hieman laittaa. Opettelua riittää! Ja niitä takaiskujakin on ollut...

    Yhdellä arvalla mukana.

    VastaaPoista
  7. Onnea pian yksivuotispäivää viettävälle!

    Minä osallistun mukaan kahdella arvalla.

    Talvet tulee pyöriteltyä mielessä,jos jonkinnäköistä suunnitelmaa ja kesällä niistä sitten ainakin osa toteutetaan ja osa jäänee ikuisuusprojekteiksi tai vallan toteutumatta...Mutta koen tämän haaveilun ja suunnitteluvaiheen oikein mukavana ajankuluna ikävinä talvikuukausina.

    Tykkään kovasti puuhailla pihassani kaikenlaista,mutta puuhailun vastapainoksi osaan myös pysähtyä vain oleskelemaan ja ihastelemaan,vaikka toki välillä joutuu ihan komentaa itseään rauhoittumaan :)

    Lasten kanssa on mukava viettää omassa pihassa aikaa pelejä pelaillen tai kodassa ruokaa laitellen.


    VastaaPoista
  8. Yhdellä arvalla mukana. Löysin jotekin sattumalta tänne blogiisi. Ihania kesäkuvia. Innolla itsekin jo odotan kevättä, saa käyskennellä pihalla ja katsella mitä alkaa kasvamaan ensin ja seuraavana päivänä taas uudestaan katselemaan miten paljon mikäkin on kasvanut. Ja sit alkaa kompostin siirrot... ja kasvihuoneen osto ja pystyttäminen ja miettiminen mitä sinne istuttaisi ja osaako sitä sittenkään hoitaa...

    VastaaPoista
  9. Mä pidän metsästä, havuista, kävyistä, sammaleesta, jäkälästä, varvuista, oksista, kannoista,...
    Kukista en niinkään ole innostunut, mutta porkkanoita, perunoita, herneitä,...olisi jännä kasvatella vaikkapa jossakin isossa puulaatikossa. Mä oon myös onnistunut kasvattamaan mangon siemenestä ihan oikean mangopuun. Yli kymmenen vuotta on mango jo ruukussa elellyt. Vielä ei ole hedelmiä näkynyt! :DDDD

    Linkitän arvonnan, joten kahdella arvalla mukaan kivaan kisaan. =)

    VastaaPoista
  10. Mun puutarha on ihan nuppunen vasta, mutta rakkaudella olen koittanut sitä pikkuhiljaa rakennella. Ehdottomasti sinne tulee parjon hyötykasveja, mutta myös ihan vaan pihan kaunistuttajiakin :)

    Mukaan 2:lla!

    VastaaPoista
  11. Mukana mukana. Miulla on viharakkaus suhde puutarhaani. Metsää ja hiekkaa, mutta aina välillä joku kasvi yllättää ja jää henkiin :D Yrtit ja kasvihuone ja kivet on tällä hetkellä in.

    VastaaPoista
  12. Kovasti haluaisin oman porkkanapenkin ja muita hyötykasveja kasvattaa, mutta mahdollisuutta ei ole kuin ruukkupuutarhaan. Yleensä ruukuissa kasvaa kukkia,persiljaa, tilliä,tomaattia ja paprikoita. Kissat vaan tahtoo syödä kaikki taimet, mutta aina jotain jää kumminkin elämäänkin :)
    Kaksi arpaa minulle.

    VastaaPoista
  13. Kaksi vuotta sitten ostettu omakotitalo, pihassa kukkapenkki, omenapuita, raparperia, vadelmia, viinimarjoja ja karviaisia, siinä minun puutarhani. Vielä kun saisi pidettyä rikkaruohot kurissa :)
    Yhdellä arvalla onnittelen!

    VastaaPoista
  14. Minua voisi lähes kutsua "hulluksi kukkatarhuriksi". Joka kesä haalin lisää perennoja. Tavoitteena puutarhassani on, että olisi jatkuva kukkaloisto päällä keväästä syksyyn. Siinäpä tavoitetta onkin! Viitisentoista vuotta olen puutarhuroinut. Nykyistä pihaa kymmenen vuotta.

    Yhdellä mukana!

    VastaaPoista
  15. Sattumalta löysin sinun puutarha blogisi ja luin mielenkiinnolla.Täällä maalaistalon iso piha piiri jota olen hoitanut jo 30 vutta.Paljon kukkia ,pensaita ,kasvihuone ja kasvimaa.Siemmeniä olen vasta katsellut ja suunnitellut tulevaa kesää.Arvontaan mielellään mukaan.
    Tyttik.

    VastaaPoista
  16. Meillä on oma piha, joka on aina retuperällä. Joka kevät sitä suunnitellaan ja nurmikkokin on istitettu jo ties kuinka monta kertaa. Parasta minusta on esikasvatus. Mies keskittyy kasvihuoneeseensa.
    - Susanna maalta -

    VastaaPoista
  17. Meillä on iso piha, jota me ollaan muokattu nyt n. 3 vuotta. 5 Vuotta se on ollut aikalailla hoitamattomana, nurmikko vain käyty leikkaamassa. Mikään ei ole niin ihanaa kun saa töyntää kätensä multaan... Kevättä odotellaan ja esikasvatetaan taimia!

    VastaaPoista
  18. Kahdella arvalla mukana,Joo minulla on hieman pieni puutarha vielä,jotta kun ja jos tulee muuttohommat eteen,niin tulen tekee isomman puutarhani,sinne uuteen kotiin,mutta nyt on pienehkö vaan,jossa kasvaa liljoja,kaihonkukkia,hopeatäpläpeippiä,ja muita kesällä kukkivia kukkasia..Ootan kovasti kevättä että saa kätensä multaan,tykkään tonkia mullassa,joten,,..Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  19. Mukaan yhdellä arvalla!
    Suhteeni puutarhaan on aika intohimoinen, halauaisin runsaan cottage gardenin. Parasta on se, kun voi mennä omaan puutarhaan tai kasvimaalle syömään jotain ihania tuoreita marjoja, hedelmiä tai vihanneksia. Ja tietty siemenet ja kasvunihme näin keväällä.

    VastaaPoista
  20. Yksi multainen arpa:)
    Meillä on niin valtavasti pihapiiriä, että keväästä talven saaåpumiseen vietämme koko perhe aikaa tosi paljon puutarhassa. Nautin perennapenkkien ropsottelusta, uusien kukkien asettelemisesta ja vanhojen hoivaamisesta. Iso poika hoitelee omenapuiden leikkuun. Rakas kuluttaa vapaahetkiään kasvimaalla ja kasvihuonekin on enemmän hänen aluettaan:) LApset valjastetaan nurmikkojen leikkuuseen. Poikanen suruuttelee ajettavalla ja isompi tyttö työntää marjapensaiden tyveniltä ja hankalista paikoista. Oman sadon kerääminen yrttimaalta, kasvimaalta, vattu- ja viinimarjapensaista, mansikkamaalta, raparperipenkistä ym on aina yhtä antoisaa!!Kolme vuotta sitten osa vehnäpellosta raivattiin jalkapallokentän pohjaksi ja lasten kanssa talkootyönä laitettiin siihen nurmikenttä kasvamaan. Siinä saavat nyt potkia ja pelata itse tehdyllä isolla kentällä. Puutarhailuun innostuin 10 vuotta sitten kun tähän muutimme ja koen, että se on itselleni uuden oppimista kaiken aikaa! Joka vuosi jotakin uutta♥
    kasvun iloa ja ihmettelyä sinun kevääseen!

    VastaaPoista
  21. Onnittelut yksivuotiaalle!
    Kahdella arvalla mukana.
    Tota suhdetta nyt pitäs ens kevään ja kesän aikana vähä lämmitellä uudestaan.. Meen piha on ollu koko täsä asumisen ajan enemmän tai vähemmän hunningolla epätasaisuutensa ja kivikkoisuutensa takia. Viime kesänä pihasa kävi kaivuri ja silutti kivasti maaston ja siirti kivikasat ja teki pohjat valmiiks. Nyt jännityksellä odotan, et mitä vielä kasvaa ja misä. Ja sitte pitäs alkaa kattoo jotain uutta ku ensin näkee, et mikä on tilanne kaivurin jäljiltä. :)

    VastaaPoista
  22. Onnea! Mä rakastan mun puutarhaa!! Se on pieni ja viime kesän jälkeen ihan surkeassa kunnossa kun en siellä pystynyt kykkimään ollenkaan! Pää tyhjenee nyppiessä...ODOTAN että pääsen taas heittelemään siemeniä ja kokeilemaan jotakin uuttaaa....
    2 arvalla mukana linkitin :)

    VastaaPoista
  23. Lämpimät synttärionnittelut! Olen mukana kahdella arvalla.
    Puutarha taitaa olla minulle elämää suurempi harrastus. Siellä kuluu lähes kaikki aikani keväästä syksyyn. Tykkään kuopia, kaivaa, kärrätä ja rapsuttaa sekä katsella kätteni tuotoksia. Puutarhani ei tule koskaan valmiiksi, kuten ei luultavasti kenenkään puutarha. Joka kesä keksin tehdä muutoksia ja lisätä kasvivalikoimaa. Ajatus on vähentää nurmikkoa ja istuttaa tilalle runsaita pensas- ja perennaviidakoita. Ehkä joskus puutarhassani on niin vehreää, että eksyn sinne..
    Blogissani on sinulle tunnustus.

    VastaaPoista
  24. Olen pitänyt anoppilassa sipulimaata. Kotiin kaivoin pari vuotta sitten oman kasvimaan johon laitoin salattia ja tilliä yms. Ensi kesänä olisi tarkoitus laajentaa sitä taas. Pihallamme on myös viinimarjoja ja kukkia. Kaadoimme puita 14 kpl pihalta ja viime syksynä istutin sipulikukkia ja nyt odotan keväällä innoissani nouseeko sieltä mitään. Ja jos nousee niitä mita? Puutarhatyöt rauhoitta mieltä kuten käsityöt ja kissat. harmaakissa[at]luukku.com

    VastaaPoista
  25. Onnittelut yksivuotiaalle!
    Minulle puutarhan hoito on sielun hoitoa parhaimmillaan.
    Meillä on puutarha rintamamiestalon pihassa ja 100 vuotiaan mökkimme pihassa. Välillä tuntuu, että olen väärässä paikassa. Kotona on kasvihuone tomaateille ja kurkuille.

    Mukana yhdellä arvalla:)

    Iloa, riemua, onneakin vähän mahtukoon Ystävänpäivääsi tähän ♥!

    VastaaPoista
  26. Onnea yksivuotiaalle! :)
    Yhdellä arvalla mukaan. Näin kevään lähestyessä olen alkanut etsiä puutarhablogeja ja tännekin eksyin, mukavaa luettavaa! :)
    Minun suhteeni puutarhaan..? Meillä on kaksi vuotta sitten rakennettu talo, metsästä raivatulla tontilla ja täällä on pikkuhiljaa tehty pihaa ja puutarhaa oman näköiseksi. Tämän kevään haaveena on kasvihuone, nykyisten kukkapenkin, kasvimaan ja pienen perunamaan lisäksi. Innostusta riittää enemmän kuin taitoa ja tietoa, mutta eiköhän tässä vuosien aikana kehity. :D

    VastaaPoista
  27. Onnea yksivuotiaalle!

    Yhdellä mukana!

    Puutarha on minun kesäharrastukseni- ja intohimoni. Pidän kaikesta kauniista ja pyrin tekemään puutarhastakin mahdollisimman kauniin. Ehkä siksi hyötykasvit ovat jääneet tähän asti vähemmälle.

    Kesän haaveina ovat kasvilavat ja uusi viihtyisä ja kaunis kasvihuone.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit viestin :D