keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Lunta ja lupauksia

On se kumma, miten tämä talvi täytyy tulla aina yhdellä kertaa! Mitä vikaa on hiutale kerrallaan leijailevassa lumessa? Lumi on puutarhassa ihan hyvä juttu pakkaspeitteenä juu, mutta kun sitä tulee sivuttain päivätolkulla ja se pakkautuu niin ei hyvä.
Tämä alla oleva omenapuu on ollut meidän pihan kruunu. Ekana vuonna, kun asuimme tässä, siitä kaatusi puolet, mutta se on kasvattanut uuden latvuksen hienoksi. Se on vanha ja todella suuri. Tänään huomasin, että siitä on haljennut lumen painosta iso oksa yläosasta. Olin menossa karistelemaan lumia, mutta olin myöhässä. Harmittaa. En uskaltanut yksinäni ollessani sahaamaan,  mutta täytyy kiivetä tilaisuuden tullen sahaamaan oksa pois, ettei se paina lisää oksia halki.Sitten niitä lupauksia - keväästä. Päivänsinet puskevat jo alkuja maailmaan. Ja päivänpunat. Tai siis ovat nimeltään kyllä päivänsiniä, mutta punakukkaisia. Toivottavasti onnistuvat molemmat. Yhtä tainta olivat kissat käyneet kurmottamassa.Amaryllis innostui kukkimaan uudelleen.


Mukavaa viikkoa kaikille. Aurinkokin jo näyttäytyi, joten kyllä se kevät on sieltä tulossa!

20 kommenttia:

 1. Täysin samaa mieltä lumesta. Voisi jo aloittaa poistumisensa maan poveen.
  Onneksi on noita taimivauvoja. Niistä jaksaa ilahtua jokaisesta yhdessä ja erikseen.

  VastaaPoista
 2. Sanoppa muuta, taimet ovat kuin pieni lupaus kesästä:)

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis amaryllis sinulla.
  Minäkin olen useampana päivänä käynyt varistelemassa havuja lumitaakastaan.

  VastaaPoista
 4. Lunta jota joulunaikaan odotimme eli kohden ei koskaan.Lumi tosiaan tekee vahinkoa puille ja pensaille, harmi tuo omenapuun vahinko.
  Minullakin amaryllis tekee vielä kolmannen kukkavanan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossakin amarylliksessä oli tulossa kaksi vanaa, mutta toinen kuivui. Hyvä näinkin, sillä olin jo laittanut sen kesälepoon...

   Poista
 5. Taisinpa löytää ihan uuden blogin! Kiva ja mielenkiintoinen blogi sinulla. Liityinkin lukijaksi saman tien. Tervetuloa myös tutustumaan minun blogiini.

  VastaaPoista
 6. Voi harmi vanhaa omenapuutasi! Toivottavasti saat pelastettua mitä pelastettavissa on.
  Ihanan heleät taimet siellä kurkottelee. Vaan onpa amaryllis tehnyt järkevästi lyhyen varren, ei kaadu helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.
   Juu tuohon tuli tuollainen tanakka varsi, alunperin oli korkeampi. Ei kai jaksanut enää uudelleen venyä. Tuo on kyllä hyvä, kun on tukeva;)

   Poista
 7. Se on aina niin ikävää kun puista lumen takia ketkeaa oksia, meillä vanhat sireenit on olleet tänä talvena lumen riivaamia. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, vaikka en sinua näe kyllä lukijaluettelossa. Toisessa blogissani olet aikaisemmin vieraillut.
   Käväisin kyllä Aurinkokujalla ja aion tulla uudelleenkin, kiitos;)

   Poista
  2. Kiitos samoin! Samaa mietin lumen tulon kanssa... Nyt saa nauttia auringosta! Toivottavasti kelit jatkuisivat tälläisinä!

   Poista
  3. Ensi viikon alkuunhan on luvattu melkein juhannuskelejä:)

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Kirjoitusvirheitä, otetaan uudelleen...;) Täällä on ihania puutarha-juttuja ja kissoja. Nyt on näitä kevättalven aurinkoisia päiviä. Ne on mahtavia ja pian on oikea kevät! Kiva kun liityit lukijakseni Tein samoin:)

  VastaaPoista
 10. Messulippuja on ollut tarjolla niin monessa blogissa, että minun arpajaisiini osallistuneista osaa on onnetar suosinut kahteen kertaan. Siksi he luopuivat lipuistaan ja suoritin lisäarvonnan. Sinä voitit messulipun, joten laitatko yhteystietosi spostiin betweenland@gmail.com.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit viestin :D