sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Viimeinkin!

Olen odottanut kuin kuuta nousevaa, pelännyt ja ajatellut, että ei ikinä. Mutta sitten eräänä aamuna huomasin - se kukkii!! Nelly Moserissa on kukka! Ja lisää tulossa! Toivottavasti se ehtii kukkia vielä pitkään ennen kylmän tuloa. Istutin sen viime kesänä ja se oli kovasti kitukasvuinen. Nyt keväällä se lähti hyvin kasvamaan, mutta sitä kiusasivat kaikenmoiset öttiäiset ja vaikka kuinka hölväilin nokkosvettä ja mäntysuopaa, lehtiä menetettiin. Siksi olenkin nyt niin iloinen, että se kukkii:) Ja on vielä kauniskin.

Keittiön ikkunan laatikossa olivat pelargoniat jo niin sateen pieksemiä, että vaihdoin tilalle astereita. Pidän näiden väristä kovasti.

Suihkukaivo saa vielä hiukan aikaa pulputtaa, ennen kuin korjaan sen talviteloille.

Nämä pelargoniat sen kuin innostuvat syksyä kohti kukkimaan.

Mustasilmäsusanna on myös kukkinut ahkerasti koko kesän. Sen kaverina on päivänsini, joka ei ole tehnyt vielä yhtään kukkasta, vaikka ostin sen valmiina taimena! Mokoma kasvaa vain pituutta ja tekee lehtiä.

 Plantagenista löysin tällaisia kauniita syyskukkioita, kun kyselin, mitä voisi laittaa verannalle. No, eivät ne oikein viihdy, koska tässä on niille liian kuuma. Täytynee siirtää ne ulos, jossa ilahduttavat pitkään- tai lumen tuloon saakka.
 Myös tämä kaunis monivärinen krysanteemi on Plantagenista, nimeltään Rock'n roll. Se on tosiaankin ihanan pirteä.

Väkertelin tällaisia pusseja keräämilleni siemenille, ja näitä täytyy kyllä tehdä vielä lisää, sillä olen aika kovasti innostunut napsimaan siemenet talteen. Saa nähdä, mihin sitten ne kaikki kylvän ensi keväänä.

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

12 kommenttia:

 1. Ihania kukkioita! Tuollaista krysantemia en ole ennen nähnytkään. Upea! Toivotaan ettei pakkanen pane kukkariepuja kovin nopeasti ja saadaan nauttia niistä vielä hyvänaikaa.

  VastaaPoista
 2. Pidetään peukkuja, jotta yöpakkaset todellakin pysyvät vielä poissa pitkään:)

  VastaaPoista
 3. Tosiaan peukutetaan sille, että yöhallat eivät vielä tule meidän pihoille kukkiamme kurittamaan.
  Ihana mustasilmäsusanna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustasilmä on kyllä kukkinut enemmänkin, ja pidän siitä kovasti. Keräsin siemeniä talteen ensi vuotta varten.

   Poista
 4. Kivalta näyttää! Jännä tuo monivärinen krysanteemi, en ole sellaista ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole aikaisemmin törmännyt ja ihastuin kovin:)

   Poista
 5. Onpas söpöjä pusseja. Täytyy myöntää,että itse olen aivan liian laiska siementen keräilijä...
  Mulla tuo Nelly Moser-kärhö ei koskaan oikein alkanut kasvaa kunnolla ja onkin nyt "kadonnut" jonnekin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itse olen nyt kovasti innostunut siementen keräämisestä vaikka tiedän jo nyt, että olen niitten kanssa pulassa keväällä.
   Nellyssä on jo muutama nuppu lisää, toivottavasti se myös ensi vuonna nousee ja kukkii..

   Poista
 6. Upea tuo Nelly Moser! Oletpa tehnyt sieviä siemenpusseja. Minulla on tapana vain työntää siemenet muovirasioihin. Viime syksynä olin laittanut talteen mukulan ilman nimeä. Työnsin sen kuitenkin keväällä ruukkuun. Kun kukkia alkoi ilmestyä ymmärsin sen olevan Karjalan neito:)

  VastaaPoista
 7. Hienon värinen kärhö tuo Nelly Moser :). Siemenpussit olisi kyllä tarpeen. Keräilen siemeniä, laitan ne muka talteen, milloin mihinkin ja unohdan kirjoittaa ylös mikä kasvi oli kyseessä. Siinä sitä sitten ihmettelen myöhemmin, että mitäs nämä olikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo on niin tuttua, siksi päätin selättää homman tekemällä siemenille pussit - nyt pussit on loppu ja läjä odottaa, jotta tekisin lisää...

   Poista

Kiva kun kävit ja jätit viestin :D