lauantai 16. maaliskuuta 2013

Siemeniä multaan - viimeinkin

Tässä on nyt ollut kaikenlaista, ja kylvökseni ovat auttamattomasti tavanomaista myöhässä. Enkä vieläkään saanut kaikkia siemeniä multaan, sillä unohdin ostaa lisää multaa! 

Punaiset paprikat ovat lähteneet kasvuun laskiaispullalaatikossa erinomaisesti!


 Tänään kuitenkin helpotin niitten oloa ja tein niille spotteja, joihin ne istutin. Kunhan noissa kasvavat vielä, pääsevät sitten ruukkuihin. Viime vuoden kokemuksen mukaan kasvoivat ne paprikat paremmin, jotka olin istuttanut isoihin ruukkuihin, kuin ne jotka istutin kasvihuoneen lavoihin. Kasvihuoneessa toki kasvoivat ruukuissaan.

                                     

Tänään multaan menivät tomaatit, munakoiso, Mustasilmäsusanna ja samettikukat. Laitoin myös kissoille uutta ruohoa ja samallahan tuo hoitaa pääsiäisruohon virkaakin :)Näihin Nelssonin siemeniin petyin pahasti; yhdessä pussissa vain 7 siementä!


En oikein keksinyt, miten laittaisin merkit ruukkuihin, mutta sitten törmäsin sattumalta yli jääneisiin kertakäyttöisiin ruokailuvälineisiin...

Koska laskiaipullalaatikko toimi hyvin, päätin myös laittaa samettiruusut itämään tomaattilootaan. Katsotaan, toimiiko myös niille.
Ja laskiaispullalaatikko sai uudet siemenet: siellä itää nyt Etelänruusujuuri. Toivottavasti käy hyvin.

Eikähän meillä tarvitse hommia yksin tehdä---


Mukavaa viikonloppua!!

6 kommenttia:

 1. Mulla on tomaattien taimet jo koulittu, samoin samettikukat. Taisin innoissani aloittaa hommat liian aikaisin. Mistä ihmeestä löysit päärynätomaatin siemeniä? Olen etsinyt niitä, ja en löytänyt mistään!

  VastaaPoista
 2. Noi jäi viime vuodelta, mutta minusta kyllä Prismassa oli tänäkin vuonna ainakin Kotkassa. Katson uudelleen kun menen sinne käymään.

  VastaaPoista
 3. Hieno idea laittaa nuo nimet veitsen kylkeen... ja hauska.

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo kissa,aivan kuin nautiskelisi kevätauringon paisteesta :)

  Kylvöpuuhat taitavat nyt olla kaikkialla kuumimmillaan.

  VastaaPoista
 5. Jes, tuo kertakäyttöaterimien käyttö taimimerkkeinä on erinomainen.

  VastaaPoista
 6. Minäkii laitoin jo ruukkuun itämään,vaan ovat mandariinin siemeniä,saas nähä lähteekö.Jotkut ovat sanoneet et ovat hitaita itämään:),nuo ruokailuvälineet ajaa ihan hyvin nimikyltteinä:D,tomaatinsiemeniä aion laittaa vielä tällä viikolla itämään..Ihana mukana olija kisuliini,söpö♥

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit viestin :D