torstai 31. tammikuuta 2013

Haave keväästä

Tämän päivän räntäsateessa voi vain haaveilla keväästä. Niinpä kaivelin kuva-arkistoja ja päätin päästä tunnelmaan vaikka väkisin. Tässä jaan sitä vähän teillekin:

Pikku talviot ovat siitä mukavia, että ne viihtyvät missä vain. Meillä on ongelmallinen etelärinne, jossa on huono maa ja joka on tosi kuiva. Mutta tämä ikivihreä sitkeä kasvi viihtyy siinäkin. Ja kukkii kauniisti heti alkukesästä.

Esikot ja helmililjat ovat lyömätön pari!
 Tulppaanit kurottavat ylväinä kohti valoa.

 Narsissit eivät petä. Ne nousevat joka kevät ja kukkivat pitkään.
 Tämä on keväällä ehdoton lempparipenkkini. Se on niin täynnä kevätkukkioita ja kun nämä alkavat hiipua, alkavat tulikellukat kukkia.
Jännityksellä odotan, mitä tästä viime vuonna raivaamastani ja perustamastani kukkapenkistä nousee nyt keväällä. Toivottavasti kaikki, mitä pitääkin. Nyt siinä on ainakin hirmuisesti lunta päällä, mutta paikka on sellainen, että lumi myös sulaa nopeasti, kun aurinko alkaa heittää lämmittäviä säteitään.
Siementilaus on tehty ja nyt vain odotellaan. Joitakin siemeniä voisin mahdollisesti laittaa kiertoon, koska taimia en mahdu kasvattamaan niin paljoa. Olisiko kiinnostusta sellaiseen? Tulossa melko tavallisia yksi- ja monivuotisia kukkien siemeniä.
Minullakin alkaa jo ääni pikkuisen palailla, vaikka vielä olenkin puhekiellossa. Mukavaa torstaita ja tulevaa viikonloppua teille. 

8 kommenttia:

 1. Nyt juuri on hyvää aikaa haaveilla keväästä ja kesästä! :D En edes muista, mitä sipuleita tuli syksyllä penkkeihin tökittyä - jännityksellä odotan, mitä sieltä nousee ja MINNE! Pitääpäs ruveta suunnittelemaan kesän istutuksia.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aina päätän kirjoittaa ylös, mihin sipuleita ripottelen, mutta sitten se siinä hötäkässä kuitenkin jää. No, keväällä on sitten kiva yllättyä!

   Poista
 2. Pikkutalvio on tosiaan käyttökelpoinen ja kaunis maanpeitekasvi. Ja tuosta lempikukkapenkistä olen kyllä kanssasi samaa mieltä. Se on todella kaunis.

  VastaaPoista
 3. Kiitos näistä keväisistä kuvista. Minä kun en meinaa jaksaa odottaa, kevättä ja erityisesti kesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan. Jotainhan sitä tarvitaan, jotta sinne saakka jaksetaan:)

   Poista
 4. Mie olen innokas puutarhuri!! Ja iiiiihan hulluna oikeinkin juuri kevät ja sipulikukkkiin. Tulppaanimania iskee aivan kohta :D Olen jopa opiskellut puutarhuriksi jolloinkin vuonna pipo. Voi ihanuus, kohta saamme revitellä puutarhassa mielin määrin!!! Tervetuloa tsiikaamaan sitten meänkin Cat Paradisea ;)
  -Helena ja Blackie-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti tullaan! Kiva kun tulit vierailulle!

   Poista

Kiva kun kävit ja jätit viestin :D