perjantai 22. kesäkuuta 2012

Oodi lupiinilleNiissä on niin monia väriyhdistelmiä, ne ovat kauniita. Kuka osaa sanoa, milloin vieraslaji muuttuu meille kuuluvaksi lajiksi? Lupiineja on Suomessa ollut ainakin 40 vuotta, eli niin kauan kuin muistan, mutta aina se vaan on vieraslaji. Ei kai siitä haittaa ole, kun pitää huolen, ettei se kaikkea tilaa vie. Minusta se on oiva ratkaisu ainakin meidän pihan pientareilla, vaikka joskus joku yksinäinen eksyykin pihan puolelle. Lupiini vetää vertoja ritarinkannuksille ja sormustinkukille komeudessaan, eivätkä nekään taida ihan suomalaisia kasveja olla. Sormustinkukatkin saattavat levitä minne sattuu, mutta niitä ei kukaan vihaa. Suurentakaa kuvia ja ihailkaa näiden kaunokaisten väriyhdistelmiä.
Näiden, jo lapsuudestani tuttujen juhannuskukkien myötä, toivotan teille IHANAA JUHANNUSTA!

7 kommenttia:

 1. Jahas, ei onnistu Firefoxilla kommentoiminen, kokeilen IE:llä...

  Lupiini on yksi lempikukistani. Soisin sen leviävän laajemmallekkin, mutta omalla pihalla joudutaan kyllä iso työ tekemään, että saadaan se menestymään. Heinät ja koiranputket tahtovat tukahduttaa kasvustot väkisin... :/ Mutta heinien haravointi keväällä pienten kasvien päältä auttaa ja kitkeminen kesän mittaan. Ei kyllä meillä ainakaan ole mikään "rikkaruoho" tämä. Mutta niin KAUNIS! Upeita kuvia sinulla!

  Iloista Juhannusaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai taas kommentointi ongelmia? Olisiko asetuksissa? Täytyy tarkastaa...
   Siis heinät tukahduttaa? Sepä kumma, meillä se kyllä pärjää, tosin taitaa olla varsin vanhaa kantaa, koska on ollut paikalla jo ennen meitä...
   Mukavaa jussia myös sinne:)

   Poista
 2. Kyllä se lupiini vaan on komea kukka <3

  VastaaPoista
 3. Sulla onkin monenvärisiä lupiineita. Ei lupiineistä ole haittaa, kunhan ne pysyvät kotipihoissa. Sinne kai ne on alunperin tarkoitettukin? Meillä täällä maalla, alkavat koiranputket, päivänkakkarat ja kissankellot olla vähissä, kun lupiinit ovat vallanneet tienpientareet ja joutopellot. Kaunista, mutta kyllä ne päivänkakkaratkin sieviä ovat.

  VastaaPoista
 4. Mukavia kuvia sinulla - hyvää kesän jatkoa !

  VastaaPoista
 5. Kauniita nuo lubiinit. Minulla on vielä keltaisia lubiinin siemeniä pitäis kokeilla vieläkö ne itää. Olis se keltainen lubiinikin ojan pientareella kaunis näky sitä ei taida paljon näkyä . Hyvää sunnuntaita.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit viestin :D