lauantai 7. huhtikuuta 2012

Kasvua

Tällaisissa "muovihuoneissa" tulivat tilaamani kasvit Kodin kukilta. Nämä tulen hyödyntämään tulevissa viljelmissä ensi keväänä, vaikuttavat kätsyiltä.


Tilasin pikkutaimina Päärynämeloni Peppinoita, Salkoruusuja, amppelimansikoita, Neidonmaksaruohoa ja Goji-marjan taimia. 
Tässä sitten Leevi jo ehtikin napata palasen Peppinon lehdestä ja oli hyvin kiinnostunut myös mansikoista, joten tämä laatikko muutti olohuoneen ikkunalle. On siellä paremmassa vahdissa.
Ihmeesti ovatkin saaneet olla taimet rauhassa. Nyt ne olivat suurena kiinnostuksen kohteena, koska jouduin nostelemaan laatikoita lattialle, jotta mahduin työskentelemään.
Myös samettiruusut meinasivat päästä maistelulistalle. Tämän jälkeen apulaiseni sai päähänsä metsästää myös kastelukannun ja siinä vaiheessa hän pääsi ulkoilemaan siksi aikaa, että sain hommat tehtyä :D

Tomaatit ja paprikat kasvavat ihan mukavasti. 
Samettiruusuja tulee runsaasti, mutta niin niitä saakin tulla. Niillä on kiva täyttää aukkopaikkoja kukkapenkeissä ja ne ovat niin kiitollisia myös meidän paahteisessa pihassa, jotta niitä saa olla.
Meillä ei nyt oikein kodinhoitohuoneessa mahdu pyykkejä hoitelemaan, kun kasvit valtaavat alaa. Nyt ei enää mahdu kyllä mitään. Niin, paitsi että kylvin tänään kokeeksi vanhoja Palsamin siemeniä(vuodelta 1999), jotka äitini oli löytänyt komeronsa kätköstä. Kiinnostavaa nähdä, tuleeko niistä jotakin! Niin ja onhan ne yrtti-iisot vielä koulimatta...Mutta sitten ei lisää enää kertakaikkiaan mahdu!
Ensimmäinen Pelargoni jo aloitti kukintansa. Sen myötä toivotan teille kaikille oikein ihanaa pääsiäistä!

9 kommenttia:

 1. Ihana taimitarkastaja teillä ( ja hienon värinenkin vielä kaiken lisäksi).Muutoinkin hyvältä näyttävät viljelyksesi.

  Hyvää viikonlopun jatkoa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vain. Taimitarkastaja on myös erittäin vikkelä, joskus turhankin sellainen...

  VastaaPoista
 3. Vautsi, miten suuret viljelykset sinulla onkaan ! Näyttää tosi kiehtovalta... : )
  Oikein mukavaa pääsiäisen jatkoa sinullekin !

  VastaaPoista
 4. Tänä vuonna olen pitkästä aikaa oikein innostunut - ihan liikaakin. Mutta silloin kun innostus iskee, ei pitele mikään! Katsotaan, miten paljon saan hengissä kesään saakka:)

  VastaaPoista
 5. Sinulle on hyvää mieltä-haaste blogissani http://viher-jakasityopiiperrysta.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. Hyvä Leevi! Nappaa aina hiukka kun selkä kääntyy :) Siulla on kyllä mahtavat salaattivarastot, ihan kateeksi käy. -myrtti-

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja jätit viestin :D