lauantai 25. helmikuuta 2012

Ikkunalaudat alkavat täyttyä


Chiliä ja suippopaprikaa, siemenet otettu ihan kaupan vihanneksista. Parina edellisenä kesänä suippopaprikat ovat lähteneet hyvin kasvuun, nyt tiedän olevani vähän myöhässä näiden kylvöissä, mutta toivottavasti ehtivät vielä. Minulla oli karvainen, oranssinkirjava apulainen, joten kylvövaiheessa en enää tiennyt, kummat ovat oranssin ja kummat punaisen paprikan siemeniä. Aika sitten näyttää sen.

Pelargoniat saivat uutta multaa ja vaihdan ne suurempiin piharuukkuihin, kunhan pääsevät kunnolla kasvuun. Tuoksupelargonioita talvetin nyt ensimmäistä kertaa ja otin niistä myös pistokkaita.

Ensin pistokkaat ruukkuihin ja sitten ruukut pussiin. Päälle tein pienet reijät, jotta ilma vähän vaihtuu. Taas kaipasin niitä kauniita lasikupuja, joita en koskaan raaski ostaa. Ne olisivat paljon kauniimpia kuin hedelmäpussit. Eivätkä ehkä kiinnostaisi kissoja niin paljoa. Laitoin kisuille omaa heinää kasvamaan, jospa saisivat olla taimet paremmin rauhassa.
Sain lahjaksi mustanmerenruusun mukuloita ja istutin nekin samalla. Ruukun olen tuunaillut vanhasta muoviruukusta liimalakalla ja paperilla. Muitakin ruukkutuunauksia löytyy täältä.


Muistakaahan käydä osallistumassa arvontaan!

6 kommenttia:

 1. Minäkin vaihdoin juuri pelargonioiden mullat, nyt kai pitäisi antaa niiden hengähtää muutaman viikon ajan ennen kuin leikkaa pistokkaita? Hyvä tuo muovipussivinkki, luinkin siitä jo jostain, mutta kuvat havainnollistavat asian paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä ottanut aina pistokkaat samalla, kun olen vaihtanut mullat, ja aina on mennyt ihan hyvin. Joskus olen ottanut pistokkaat myös syksyllä, jos joku pelargonia on kasvanut liian suureksi talvettaa. Nuokin ovat selvinneet hyvin talvesta:
   )

   Poista
 2. Sä olet tosiaan ahkeroinut jo keväthommia. Mua niin risoo, kun ei ole sopivaa ikkunatilaa ja sekin vähä mitä on niin nuo kolme kissaa, huoh, ei jätät kasvatuksia rauhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On minullakin mennyt monet paprikan taimet ja samettiruusut joko parempiin suihin tai lattialle. Sellaista on elämä noiden karvaisten kavereiden kanssa. Ajattelin, että josko nyt pysyisivät omissa heinissään, mutta aika näyttää--

   Poista
 3. Minulla on vielä tuo pelakuitten mullanvaihto ja pistokkaiden otto edessä, täytynee ensin etsiskellä kätköistä lisää ruukkuja.
  Mustanmerenruusua en ole kasvatellut pitkään pitkään aikaan. Muistelisin, että ne ovat tosi helppoja ja varmoja kukkijoita : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla jäi suuri osa ruukuista lumen alle saarroksiin - koko ruukku laatikkoni on ainakin metrin hangen alla. Onneksi joitakin on jäänyt kaappiinkin:)

   Poista

Kiva kun kävit ja jätit viestin :D